Välkommen till mig Elisabeth Ahlmark Gester och till mitt Galleri Konstifikt

I den här bloggen visar jag bilder på min konst och berättar lite om vem jag är

Under fliken Etiketter som finns i vänsterspalten hittar du lite av det som finns i bloggen plus mitt Galleri.

Vill du komma direkt till galleriet klickar du HÄR



torsdag 3 juli 2014

VEM ÄTER UPP MIN TID ?

Jaha så var det det redan Juli nu då, tänka sig, jag har för första gången efter 20 år i galleriet tagit "semester"! Har inte öppnat galleriet i år ( känns lite konstigt ) .
- Jag som skulle ta det lilla lugna i sommar .. har aldrig haft så mycket i görningen.

-i Maj såg jag föreställningen förklädd Gud i Kyrkan , en härlig uppsättning och Caroline Gentele var bländande .. se bildbevis ..


Med underbar jazz i Kvarnen med Stockholm Swing All Stars play Ellington inhämtades kraft och inspiration inför Trosabygdens Kulturråds
VÅRSALONG som alltid i Baderskan på Trosa Stadshotell under Kristi himmelfärdshelgen.
Den 28:e var vi där för hängning , ni må tro att det är spännande att komma ner och ha ca 95 alster att fördela efter storlek och tyngd ..
- med lite varm korv och godisefterrätt gick det riktigt bra.
- Av alla dessa föremål så råkade det av en slump bli en “ halv skärm “ till någon , denna någon var jag och det innebar att jag återigen “ hängde ihop “ med Monica Bergfeldt igen , denna gång av en slump.
Monica Bergfeldts....

...och mina!

- Det blev fyra glada dagar i sällskap besökare och andra utställare . – Under KonstTriangeln hinner vi aldrig ses och prata.

Kika in på itrosa.se för att se fler bilder från årets Vårsalong!

-den 29 :e var det musikunderhållning i samarbete och på statt .
Vi hade nog tänkt oss att vara utomhus men det tillät inte vädrets makter men det gick alldeles utmärkt ändå.

Nationaldagen firades som sig bör på Garvaregården och den 14:e drog en tapper skara Hedebybor iväg med abonnerad buss till Huskvarna för att se vår uppsättning av
Hedebyborna men i ny Småländsk tappning.
- Det var urkul att återses igen , en del var med i första , andra i den andra och en del löst folk i båda föreställningarna. – kan väl lugnt påstå att det inte var tyst i den bussen.


2010 Premiären är över och Selma får finbesök av den riktiga Selma ; Lena-Pia Bernhardsson som spelade rollen i den bejublade Tv serien .
skönt att jag inte visste att hon var där .. innan ... desto trevligare att ses efteråt .
foto: Birgitta Lerjeryd

- Fram kom vi och blev väl mottagna och föreställningen såg vi ... det var lite underlig känsla att höra de bekanta replikerna sägas på ett annat sätt..
- samma pjäs och ändå inte ..... men tänk vilken härlig lösning de hade med “ flotten “ .. vi hade ingen flotte alls men vi hade en alldeles levande häst och vagn samt en stins !!!
Efteråt skulle det minglas ....och inte bara det .... vi bjöds frikostigt på godis mat och umgänge.


.... .. Gamla Selma möter nya Selma , Marika Svensson
foto:Irene Englund 

- Redan vid ankomsten till Huskvarna Folkets Park kände jag vibbar , här har jag varit förut .............. scenen , rotundan allt föreföll så väldigt bekant .
- Det är ju så länge sedan så det knappt finns några kvar att fråga .
- Var det med Styrman Karlssons flammor sommaren 1967 men den nyss framlidne Lasse Kühler som både dansade , agerade på scen och som också stod för koreografin.. det var mycket dans kan jag lova eller var det Kaktusblomman 69 med Annalisa Ericson, Karl- Arne Holmsten och Mona Seilitz eller Cabaret sommaren 1970 med Eva Bysing som Sally .. eller rent av med alla tre ! Förmodligen det sista alternativet eftersom Riksteatern var ute i varenda buske på den tiden . Oj vilka roliga minnen man har med sig .
Anna von Bredow ( Märta ), jag (selmaAnna Bromee (Signe), 
Lena Henriksson ( Agda ). Ingrid rekvisitör

Det här var inte vilken utflykt som helst .. för mig blev det en nostalgitripp av Guds nåde .

--- Midsommarafton som vanligt på Garvaregården igen.

-Så kom då med stormsteg både den 27.e Juni och alla löparna och intog vår lilla stad med Stadsloppet , den dag då alla är på fötter även de som inte springer, hela den inre stadskärnan är avstängd för biltrafik .... så vill man någonstans blir det till att gå .
Vi brukar kolla loppet där jag bor och det låter som en flock elefanter på savannen när de kutar förbi , sedan lunkar vi iväg mot kyrkan och när vi väl är i närheten så har “ täten” redan sprungit runt halva sta n , för en del går det undan.

Så här fin var min Paradisbusken sagda kväll
foto: Irene Englund

Klockan 22 .30 startar stadsloppskonserten med Klockringning och sedan är det fullt ÖS halva natten .... för tionde gången var Magnus Bäcklund den lysande stjärnan..

Gunnel och Magnus...

Helt galen,kul och vild konsert .. tackar och bockar !!
Närkontakt av 3:e graden ...
foto: Irene Englund

- Naturligtvis jobbas det en hel del också , beställningar och framför allt inför utställningen ROKOKONST .. ute på Orangeriet på Tullgarn i slutet på Juli ....


Hjärtligt välkommen !!

- Naturligtvis har det hänt en massa annat kul under den här tiden bland annat möte igen med Barbro Arnold uppe i Stockholm .. tänk vad Fb är superbra så många gamla kompisar man hittar och så många nya som kommer till .....!!
- Vem vaktar huset när vi är ute och ränner ... får jag presentera Fröken Augusta Hund.... liten men naggande god.
Foto: Anette Andersson

Jo jag ställde visst en korkad fråga i början “ Vem äter upp min tid “ ????
- Vid närmare eftertanke börjar jag inse ...DET ÄR JU JAG .. alldeles på egen hand,

Ha en fortsatt trevlig sommar !